Топ-10 українських Instagram блогерів в 2020 році - дослідження

Новини

Топ-10 українських Instagram блогерів в 2020 році - дослідження

Кількість підписників досі є головним показником популярності в Instagram, тому інфлюенсери продовжують активно боротися за кожного свого читача.

З ініціативи комунікаційної групи dentsu Ukraine HypeAuditor проаналізував ринок і склав список топ-10 українських insta-акаунтів, які отримали найбільш високий приріст аудиторії за 2020 рік. Усі ці користувачі набрали за цей період від 1 млн підписників.

Відкриває список одна з найпопулярніших insta-мам, блогерка Софія Стужук (@sofia_stuzhuk). Аудиторія дівчини збільшилася майже на 3 млн осіб і досягла 5,5 млн. Трохи меншого успіху досягла Юлія Вербинець (@verbaaa), яка веде популярний лайфстайл блог. Одна з наймолодших українських інфлюенсерів в Instagram зібрала в себе на сторінці 2,5 млн нових підписників в 2020. Трійку найактивніших закрив Євген Комаровський (@doctor_komarovskiy) – лікар-педіатр вищої категорії, кандидат медичних наук, письменник і телеведучий. На тлі загального збільшення інтересу до теми здоров'я його аккаунт виріс за минулий рік на 2,2 млн користувачів. Аудиторія лікаря є однією з найбільших в українському Instagram і налічує 9,1 млн осіб.

Також в десятку акаунтів, які отримали найбільше нових підписників, увійшли молода мама Анастасія Стадник (@n.stadnyk), популярна YouTube-блогерка Алена Венум (@alana_venum) і відома українська блогерка в TikTok, учасниця проекту «Dream Team House» – Ліана Сулейманова (@lianayel).

«2020 й здивував багато чим, а з точки зору споживання контенту – взагалі підірвав. Опинившись в першій ізоляції, коли робочі процеси тільки налаштовувалися, а загальний рівень тривожності був на піку – люди шукали підтримки різного типу. Це безпосередньо вплинуло на інтерес до інфлюенсерів. І особливо до тих, хто міг виступити експертом в нагальних питаннях, чи дати корисний безкоштовний контент. Більшість лідерів думок з користю для себе застосували цей тренд. І це дуже правильно, тому що подібний сплеск інтересу до людей в соцмережах навряд чи повториться в найближчому майбутньому », — коментує Оксана Стехіна, Chief Business Development Officer dentsu Ukraine.

З повним звітом HypeAuditor можна ознайомитися за посиланням.